Yiyorum Ama Doymuyorum

EĞER SİZLERDE YİYORUM YİYORUM DOYMUYORUM DİYENLERDENSENİZ, Merhaba canlar bu gün yine önemli bir konu ile karşınızdayım.

EĞER SİZLER DE YİYORUM YİYORUM BİR TÜRLÜ DOYMUYORUM DİYENLERDENSENİZ VE BU KONUDAN MUZDARİPSENİZ YÜKSEK OLASILIKLA BESİNLERİN SİNDİRİM SÜRESİ İLE İLGİLİ BİLGİYİ BİLMİYORSUNUZ YA DA KULLANMIYORSUNUZDUR.

Her besin grubunun bir sindirim süresi vardır ve bir besin mideyi ne kadar hızlı terkediyorsa beyine açlık mesajıda o kadar hızlı gidecektir.
Öğün seçimlerinizi SİNDİRİM SİSTEMİNDE UZUN KALAN besinlerden oluşturacak olursanız hem ATIŞTIRMA NÖBETLERİNE DUR diyeceksiniz hem de ZAYIFLAMAYA başlayacaksınız.

Peki besinlerin sindirim süresi nedir? Hangi öğünde nasıl kombinasyonlar kullanmalıyım?
İşte buyrun yine tam kaydetmelik ve sevdiklerinizle paylaşmalık bir POST geldi.

Öncelikle KIRMIZI ETİN SİNDİRİMİ tam 4 saat sürer canlar not alalım.
Dikkat etmeniz gereken konu KIRMIZI ET ile TAHIL GRUBU çok kötü bir kombinasyondur.
Gün içinde tokluk duygunuzu yönetebilmek için kırmızı eti ÖĞLEN YEMEKLERİNDE yanında sebze ile tüketin. Sindirimi rahatlatacak ve sizi tok tutacak versiyon budur.

SÜT, YOĞURT VE KEFİRİN SİNDİRİM SÜRESİ nerdeyse 2 SAAT OLUP YİNE sindirim süresi 2 saat olan YULAF ile ve SİNDİRİM SÜRESİ NERDEYSE 3.5-4 SAAT OLAN ceviz veya badem ile muhteşem bir sabah kahvaltısı kombinasyonudur. TOK TUTAR.

DİKKAT MEYVELERİN SİNDİRİMİ ÇOĞU ZAMAN MAX 30 DAKİKADIR! Eğer ara öğünlerinizde meyve tüketecekseniz asla tek başına tüketmeyin.
Yanında sindirim süresi 2 saat olan süt/yoğurt/kefir veya 4 saat olan ceviz/badem/fındık tüketmelisiniz.

BALIK VE TAVUĞUN SİNDİRİM SÜRESİ 2 SAATTİR!

SEBZELERİN SİNDİRİM SÜRESİ ÇOĞU ZAMAN 1 SAATE YAKINDIR AZ PİŞMİŞ SEBZELER DAHA UZUN SÜREDE SİNDİRİLİR. Akaşm yemeklerinde genellikle sebze tüketelim ancak yanında sindirim süresini uzatmak için yoğurt ideal bir kombinasyon olacaktır.
Bakliyat ve fasulyelerin sindirimi yaklaşık 120 dakika sürer. Buna siyah fasulye, nohut, mercimek, kırmızı barbunya fasulyesi ve soya fasulyesi dahildir. Yanında tahıllarla tüketildiği zaman PROTEİN BİYOYARARLILIĞI ARTAR yine ideal bir kombinasyon olur.
Protein ve yağlardan oluşan bir öğünün ardından karbonhidrat içeren bir öğün için en az üç saat ara verin.

Image

RENOVA İLE ZAYIFLAMA YOLCULUĞU

Menü

Adres

Yeşilbahçe Mah. 1471 Sok. Giritli Alibey Evleri 3B Villa Muratpaşa / Antalya / Türkiye

İletişim

+90 533 153 32 78
info@renovafit.com

Takip Edin